Souplesse, weblog over hardlopen en andere hobby's, klik op het plaatje! Chat'n'Run, het leukste hardloopforum

 

"Music is my third love"

Muziek luisteren is altijd een grote hobby geweest maar het bijhouden van alles wat er nieuw uitkomt gebeurt nog maar heel sporadisch. Ik blijf ook alle "oude" muziek die ik heb leuk vinden en die verzameling groeit nog steeds.

Omdat het aanbieden van muziek op internet een tricky business is geworden zal ik hier enkele hele korte fragmenten neerzetten, intro's en aankondigingen

Zo ongeveer t/m de brugklas volgde ik net als vrijwel iedereen de top 40, daarna ging mijn voorkeur veranderen. Tussen mijn 13e 14e begon ik met het aanleggen van mijn platenverzameling (en cassettebandjes niet te vergeten, wat dat betreft snap ik de ophef soms niet, vroeger werd er ook massaal gekopieerd).

Artiesten waar ik rond 1980 platen van kocht waren o.a. Bob Marley ( groetjes van Bob trouwens), Joe Jackson, Fischer Z, Nina Hagen, AC/DC (let op: > 1 MB) en last but not least: de Stones. een paar van de eerste elpees die ik had:

Op cassettes nam ik elpees van vrienden op en die verzameling groeide harder dan de platen, vanwege de lagere kosten.Dat was in het begin the Cure, Jimi Hendrix en Deep Purple Halverwege de jaren 80 was de smaak behoorlijk alternatief, veel gitaarherrie en new-wave/punk achtige zaken. In een gemiddelde top 40 van destijds vond ik hooguit 5 nummers "wel leuk"

In de categorie groeten trouwens ook nog een olijke bijdrage van Jello Biafra, een tradtionele groet uit Burundi, alsmede een intro uit de san quentin gevangenis, van Folsom heb ik nog geen opname

Johnny cash is een van mijn pophelden, andere zijn in de plaatjes wel te herkennen denk ik, maar ik ben nooit ergens "fan" van geweest, er zijn maar heel weinig artiesten die ik meer dan een keer live heb gezien. Een uitzondering voor Ad van Meurs, zanger van the Watchman, die ik 'n keer of 200 heb zien optreden, we hebben dezelfde stamkroeg

Qua muzieksmaak had ik popjournalist moet worden.In 1987 kwam de album top 100 van de VPRO en de OOR uit en mijn eigen favoriete albums stonden vrij hoog. Alles wat ik nog niet kende ben ik gaan luisteren en sommige platen die toen "nieuw" waren luister ik nu nog steeds, zoals Van Morrison met "Astral weeks". In 1994 werd er weer zo'n lijstje gepubliceerd, nu van de nieuwe revu en de de VPRO. Op het plaatje de top 10 uit 1987 waarvan ik alles met een kleurtje in enige vorm op de plank heb staan. In 1994 stond Marvin Gaye eerste en waren er nieuwkomers als Nirvana en Hank Williams ;-)